Израелските отбранителни сили са в много висока степен на готовност на границата

...
Израелските отбранителни сили са в много висока степен на готовност на границата
Коментари Харесай

Израелските сили в много висока степен на готовност на границата с Ливан

Израелските отбранителни сили са в " доста висока степен на подготвеност " на границата с Ливан. Това разгласи представител на армията в петък, часове преди дългоочакваната тирада на генералния секретар на " Хизбула " Хасан Насрала и ден след извънредно яростна замяна на огън по границата сред Израел и Ливан.

" Ние сме на доста висока степен на подготвеност на север – на доста, доста високо равнище на зоркост, с цел да реагираме на всяко събитие, което се случи през днешния ден и през следващите дни ", оповести на брифинг адмирал Даниел Хагари.

Той добави, че израелските войски са  " в средата на широкомащабна интервенция по северната граница ".

" Вчера започнахме доста необятна офанзива и ударихме редица терористични кафези на " Хизбула " в отговор на стрелбата, осъществена от организацията в Кирят Шмона и Сафед. Ще продължим да реагираме твърдо на всяка офанзива против жителите на страната Израел ".

Днес лидерът на " Хизбула " Хасан Насрала ще направи първото си обществено изказване след експлоадирането на войната сред " Хамас " и Израел на 7 октомври.

Речта идва в миг, когато подкрепяната от Иран въоръжена група взе участие в ежедневна замяна на огън с израелската войска на израелско-ливанската граница. Сблъсъците са най-значимата ескалация на напрежението сред " Хизбула " и Израел след 32-дневната война през 2006 година Враждебните дейности започнаха малко след офанзивата на " Хамас " против Израел и последвалата израелска бомбардировка на Газа.

Кръстосаният огън към този момент е съсредоточен в граничния регион. В четвъртък конфликтите се ускориха и зоната на бойни дейности се разшири, подклаждайки страховете от разгръщане на спора.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР